Afacerile cu azile de bătrâni aduc sute de mii de euro patronilor. Considerați că este FIRESC?
Afacerile cu azile de bătrâni au cea mai mare creștere a venitului în ultimul deceniu și obțin printre cele mai ridicate rate de profit sau randament pentru actionari (“patroni”):
– creșterea numărului de azile x8
– creșterea venitului (cifra afaceri) x28
– profitabilitatea medie operațională = 48%
– randamentul capitalului investit = 300% / an
Am ajuns la aceste concluzii după o analiză de numai 2 ore. Situațiile financiare ale companiilor sunt publice, gratuit pe MFP
Mereu am susținut afacerile solide, profitabile, care genereaza valoare adaugată pentru societate, creează locuri de muncă, plătesc taxele, furnizorii și datoriile la timp. Toate acestea într-un mod cinstit și corect, atât pentru partenerii de afaceri dar și, cel mai important, clienți. În cazul acesta, bătrânii și persoanele aflate în incapacitatea de a se îngriji.
Dacă toate aceste criterii sunt respectate, atunci marja superioară de profit este normala și reflectă un model operațional bun, superior prin calitate, servicii și inovare.
Totuși, mai ales în contextul scandalului actual cu “azilele groazei”, cred ca unii indicatori ar trebui să preocupe autoritățile responsabile.
Spre exemplu, în. România sunt 18 azile / centre sociale cu profit mediu net > 50%, venituri > 100000 EUR, care au în medie 3 angajați (!!!), jumătate sunt în București și Ilfov. Nu insinuez că toate acestea au probleme … dar nu poți să nu te întrebi cum se obțin aceste cifre doar cu 3 angajați (???). Autoritățile ce fac? Se bazează doar pe ONG-uri și investigatiile jurnaliștilor / economiștilor? Și, dacă oamenii responsabili nu își fac treaba, atunci de ce nu sunt schimbați? Considerați ca este FIRESC?
Context:
S-ar fi dat 78 de avertismente și amenzi de peste un milion de lei. Neregulile găsite în Capitală au dus la demiterea întregii conduceri a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4.
Pereți pătați, lenjerii de pat și saltele îmbibate cu urină ori carne congelată expirată de mai bine de o lună. Sunt câteva dintre motivele care au dus la închiderea unui centru de bâtrâni din Timiș în urma controlului de luni.
Bătrânii nu mai aveau actualizate schemele de tratament de ani de zile
În București, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 a fost demisă. Astfel de verificări au fost peste tot în țară. La Galați, coincidență sau nu, la ghena aflată chiar în apropierea unui cămin aflat în administrația primăriei erau aruncate zeci de pături mâncate de molii.
”Astea nu au de unde să fie decât de la azil. Și mâncate de molii mare parte din ele. Se vede că au găuri. Astea-s molii. Găuri de molii”.
Îți recomandăm:
cuvinte cheie: azile de bătrâni