ANAF va efectua verificări pentru a recupera impozitele neplătite de către persoanele fizice. Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat vineri că inspectorii Fiscului vor demara la data de 1 iulie verificări în baza analizelor de riscc. Aceste analize sunt deja efectuate şi în urma lor s-au descoperit sume nedeclarate în valoare de peste 104 miliarde de lei. Aceasta sumă echivalează cu peste 20 d emiliarde de euro.
Principalele declaraţii ale preşedintelui ANAF, Lucian Heiuş:
ANAF va efectua verificări asupra a 561.000 de persoane fizice.
„Nu mă interesează cum îi cheamă, mă interesează doar CNP-ul. Lună de lună, cel puţin 70 de echipe vor face verificări”, a declarat Lucian Heiuș
- Acesta este glonţul de argint pentru cei care nu înţeleg că nu se mai poate să nu-ţi plăteşti taxele. Din fericire, avem resurse şi progranme informatice pentru a găsi aceste proprietăţi pe care nu le-au declarat.
- Nu cred că dacă vom găsi diferenţe în urma aceste controale, va mai putea spune cineva că a găsit banii în grădină la bunica.
- Este necesar să oprim flagelul acestor oameni care fură şi fac evaziune şi se consideră şi exemple pentru tânăra generaţie.
- Trebuie să aducem banii la bugetul de stat
- Analizele de risc au identificat zonele unde sunt cele mai mari sume acumulate de persoane fizice şi nu ar fi plătit taxe către stat. Valoarea totală a acestor sume este de 104 miliarde de lei din care:
– Regiunea Braşov: 11,3 miliarde lei
– Bucureşti: 29,9 miliarde lei
– Cluj: 14,3 miliarde lei
– Craiova: 6,3 miliarde lei
– Galaţi: 12,4 miliarde lei
– Iaşi: 12,5 miliarde lei
– Ploieşti: 19,4 miliarde lei
– Timişoara: 8,4 miliarde lei
Lucian Heiuș a declarat că ANAF se va concentra pentru a efectua verificări în zonele mai sus menționate.
Îți recomandăm:
Verificările vor avea în vedere dacă averile acumulate sunt în concordanţă cu veniturile obţinute
Doar 16% dacă încasăm de la aceşti oameni aducem 4 miliarde de euro la buget. Nu mai iau în calcul accesoriile, că poate nu am găsit toate cheltuielile pe care le-au făcut, ca să estimăm cu corectitudine averea pe care au dobândit-o şi sursa de finanţare.
„Doar 16% dacă încasăm de la aceşti oameni aducem 4 miliarde de euro la buget. Nu mai iau în calcul accesoriile, că poate nu am găsit toate cheltuielile pe care le-au făcut, ca să estimăm cu corectitudine averea pe care au dobândit-o şi sursa de finanţare”, a declarat Lucian Heiuș
Șeful ANAF a declarat că „nu-ţi poţi cumpăra 10 apartamente fără să poţi spune de unde ai banii şi fără să plăteşti impozit”.
„Dacă şi ca urmare a procesului început, ANAF va avea dreptate, vom pune sechestru. Vom pune sechestre asigurătorii încă din timpul procesului pe bunurile pe care le are. Dacă decizia de impunere devine definitivă şi nu va achita de bunăvoie, bineînţeles că îi vom vinde activele pe care le deţine.”
Îți recomandăm:
cuvinte cheie: verificări ANAF