Stau uneori în „liniștea” pandemiei și mă gândesc, unde ne dorim să ajungem, ce ne mână înainte, ce ne ține pe loc, ce ne trage înapoi.
Sunt foarte multe cuvinte, multe fraze, multă teorie legat de ce trebuie să facem și ne întrebăm: acesta-i drumul?
Numai că atunci când mergem în piață și ne lovim de neajunsuri în atitudine și cunoștințe specifice, iți pierzi speranța și vezi o mare discrepanță între ceea ce spunem și ceea ce facem.
Cu siguranță, în zona implementării oricărui proiect, la bază stă competența oamenilor pe care i-ai ales, cu care lucrezi. În strategia unui proiect, fie el de țară, fie el de primărie, fie el de companie privată este important sa fim lăsați „de mai sus” să putem alege, să putem monitoriza și responsabiliza pe oricine este ales într-un proiect să-și ducă „treaba pana la sfârșit”.
După 30 de ani, de democrație, putem spune că avem o zona privată cu reușite acolo unde există competență, eficiență și pragmatism, unde competiția i-a adus pe jucători la ceea ce sunt si avem „Măria sa”, statul, unde este greu de vorbit de un management al performanței, unde există multă putreziciune ce trebuie curățată. Sunt mulți tineri cu avânt, dornici de implicare, care își doresc să realizeze multe, numai ca ei trebuie sortați și puși la locul potrivit pentru a-si putea câștiga acea experiență de care au nevoie pentru a performa si, mai important, de a găsi oamenii de la care sa învețe. Ar fi un început în care am putea reașeza societatea noastră pe ceea ce numim “valori și competențe”.
Sunt unul dintre cei care în peste 20 de ani de activitate managerială am construit echipe performante și portofolii de clienți cu randamente bune, am făcut restructurare,
am implementat proiecte noi într-un mediu concurențial. Toate acestea m-au ajutat să înțeleg mai bine competenta și responsabilitatea în tot ceea ce faci.