preț friptură Bulgaria
Litoralul românesc nu reușește să iasă pe primul loc nici măcar la notele de plată umflate. Bulgaria trece zilele acestea printr-un scandal care ține prima pagină a ziarelor. O familie din țara vecină a achitat 650 de leva (peste 330 de euro) pentru 3 fripturi, la un restaurant de pe litoralul bulgăresc.
Tot scandalul care a zguduit reputația litoralului bulgăresc, a pornit de la o comandă într-un restaurant din Varna, ce a devenit rapid virală pe Facebook. Cei 4 membri ai familiei, între care un copil mic, au consumat trei antricoate, garnituri și băuturi. La final, nota de plată a fost de 650 de leva (332 de euro), dintre care doar fripturile au fost aproape 500 de leva (255 de euro). Chelnerița a explicat că prețul de 35 de leva din meniu era pentru 100 de grame, iar fripturile ar fi avut, în total, 1,4 kg.
Clienții au plătit, dar au și postat
„Om fi mâncat toată vaca, ce-i asta? Dăm faliment. Nu mai venim la mare. E posibil așa ceva? Trei fripturi – 500 de leva”, a scris tatăl, Plamen Hristov, care afirmă că lucrează în Olanda și și-a făcut din banii strânși în străinătate un pseudo-palat în satul din care a plecat.
De aici a pornit scandalul, cunoscut la sud de Dunăre drept „500 leva za 3 pârjoli” – „500 de leva pe 3 fripturi”. Protecția consumatorului a controlat sute de localuri în câteva zile, scrie Novinite, dar nu i-a dat dreptate lui Hristov, deoarece nu există nicio probă că a fost înșelat. Restaurantul din Varna s-a apărat, afirmând că e normal ca prețul să fie la suta de grame și că i s-a explicat clar clientului care va fi prețul final, dat fiind că era cea mai scumpă friptură din meniu.
Un bucătar bulgar celebru a postat un mesaj despre clienții analfabeți, care nu înțeleg un meniu
Iar vicepreședintele Asociației Restaurantelor din Bulgaria a cerut ca, după controalele din localuri, și Hristov să fie controlat pentru a se vedea de undeva a avut la el bani pentru a achita o notă de plată atât de mare, dat fiind că a plătit cash.
Hristov susține în continuare, în fața presei că a fost păcălit și că, oricum, prețul e exagerat. ”Am comandat zilele trecute un miel, a costat 300 de leva și ne-am săturat 30 de oameni”, spune turistul bulgar, care recunoaște însă că în meniu scria clar că prețul este per suta de grame. În plus, dat fiind că Hristov a transmis Live pe Facebok momentul în care achită nota, iar în video nu pare șocat de valoarea acesteia, e posibil ca varianta restaurantului să fie cea corectă.
Îți recomandăm:
cuvinte cheie: preț friptură Bulgaria