adplus-dvertising

Cine va fi succesorul lui Putin? Apropiații președintelui rus s-ar fi întors împotriva sa. Este război între tabere

Succesorul lui Putin. Platforma media Meduza, blocată în Rusia, a realizat o analiză privind situația lui Vladimir Putin. Jocurile de putere de la Kremlin încing spiritele la Moscova.

Au trecut exact trei luni de la începutul invaziei rusești în Ucraina. În acest timp, mulți reprezentanți ai elitei ruse și-au schimbat de mai multe ori poziția în raport cu războiul și situația din țară

Pesimismul extrem a făcut loc unui optimism moderat, care, la rândul său, a fost înlocuit cu același pesimism moderat. Potrivit surselor Meduza apropiate Kremlinului, aceste sentimente au luat acum o altă întorsătură. Mulți oameni sunt nemulțumiți de Vladimir Putin. Mai mult, această poziție este împărtășită de cei care pledează pentru continuarea războiului și de cei care doresc pacea.

În cele trei luni de război, starea de spirit generală a elitelor ruse a reușit să se schimbe complet de mai multe ori. La începutul lunii martie, Meduza a scris că majoritatea oficialilor guvernamentali și de la Kremlin pur și simplu nu știau ce să facă fiind îngroziți de modul în care sancțiunile le vor afecta cariera și viața. În același timp, la Kremlin a început în aprilie o „ascensiune patriotică”. Mai mulți apropiați de-ai lui Putin au cerut în mod public ca războiul să continue până la obținerea „unui final victorios”.

Acum, la trei luni de la începutul invaziei, pesimismul domină din nou în evaluările a ceea ce se întâmplă. Cine va fi succesorul lui Putin

„Nu va fi posibil să trăim ca înainte de începutul războiului. Nu poți vorbi despre dezvoltare. Dar cumva poți trăi. Vom face importuri la gri, comerț cu China și India”, a declarat pentru Meduza o sursă apropiată cercurilor guvernamentale.

În același timp, Kremlinul încă nu vede un scenariu realist în care autoritățile ar putea pune capăt ostilităților din Ucraina și să-și mențină pozițiile de putere. Meduza a raportat deja că la câteva săptămâni după începerea invaziei Ucrainei cercurile de putere de la Kremlin au început să dezvolte strategii pentru a realiza acest lucru, dar nu au putut veni cu nimic.

Îți recomandăm:

Își pierde Putin autoritatea? Înalți oficiali ruși cred că războiul din Ucraina este pierdut

Cum arată Rusia după 24 februarie 2022, data invaziei ruse a Ucrainei

Aproape niciunul dintre apropiații lui Putin nu este mulțumit de președinte. Afacerile acestora au fost grav afectate. Mulți membri ai guvernului sunt nemulțumiți că președintele a început războiul fără să se gândească la amploarea sancțiunilor. Nu se poate trăi normal cu astfel de sancțiuni. În același timp, Uniunea Europeană discută despre interzicerea importurilor de energie din Rusia. Este vorba despre gaz și petrol. De asemenea, cealaltă tabără, ce a susținătorilor războiului, este nemulțumită de ritmul „operațiunii speciale”. Ei cred că Rusia poate acționa decisiv.

Conform surselor Meduza aceasta este starea de spirit it în rândul elitelor ruse. Aceste informații au fost confirmate de încă două persoane apropiate administrației prezidențiale, precum și de doi interlocutori apropiați guvernului.

Surse apropiate Administrației Prezidențiale precizează că poziția susținătorilor războiului (în primul rând a forțelor de securitate) este simplă:

„După înțelegerea lor, odată ce s-au implicat, este imposibil să renunțe la război. Trebuie să acționăm decisiv”. Prin „decisiv” se înțelege o mobilizare amplă a rezerviștilor și un război dus „până la victorie”. Aceștia doresc inclusiv capturarea Kyivului.

Cu toate acestea, potrivit interlocutorilor Meduza, Kremlinul nu este pregătit de mobilizare. În aprilie, surse Meduza apropiate Administrației Prezidențiale, referindu-se la rezultatele anchetelor sociologice închise, spuneau că nici rușii care susțin „operațiunea specială” nu sunt pregătiți să lupte sau să-și trimită rudele pe front.

Totodată, sursele notează că facțiunea ce susține pacea – reprezentată de cei mai importanți oameni de afaceri și cei mai mulți oficiali „civili” – este și ea nemulțumită de acțiunile lui Putin. Aceștia nu văd pași reali pentru realizarea păcii cu Ucraina. Dar observă numeroase dificultăți cu care se confruntă economie.

„Problemele în Rusia din cauza războiului sunt deja vizibile, iar în mijlocul verii pur și simplu vom avea grave probleme în domeniul transporturilor, medicinei, chiar și în agricultură. Nimeni nu s-a gândit pur și simplu la o asemenea amploare a problemelor”, explică interlocutorul lui Meduza, apropiat guvernului.

El adaugă că, înainte de începerea războiului, nimeni de la Kremlin nu a luat în considerare opțiunea ca țările europene să refuze complet să importe gaz și petrol rusesc. Un astfel de embargo este încă în discuție, dar, potrivit interlocutorilor lui Meduza, președintele și partea pro-război din anturajul său nu cred că aceste amenințări din Occident vor fi puse în aplicare.

Putin pur și simplu Putin nu vrea să se gândească la dificultățile economice care sunt evidente pentru majoritatea oficialilor. Cu atât mai mult nu vrea să le asocieze cu războiul, subliniază două surse Meduza apropiate Administrației Prezidențiale.

Președintele a exprimat public acest punct de vedere. De exemplu, când guvernatorul regiunii Kaliningrad, Anton Alikhanov, la o întâlnire cu președintele, a explicat astfel declinul industriei construcțiilor:

„După începerea operațiunii militare speciale, legăturile logistice au fost întrerupte temporar. Am cumpărat încă multe produse din străinătate și ne-am concentrat pe tranzitul prin teritoriul statelor vecine. Ne-a luat timp să adaptăm oferta la noile realități. S-a terminat acum.”

Ca răspuns, Putin a declarat de mai multe ori că dificultățile nu ar trebui asociate cu războiul: „La această operațiune militară specială a noastră nu ar trebui să se facă referire în acest caz. Ați avut o recesiune în 2020-2021 și a existat o scădere vizibilă a construcțiilor. Prin urmare, o operațiune militară specială în Donbas nu are absolut nimic de-a face cu asta.”

Interlocutorii lui Meduza apropiați Administrației Prezidențiale și guvernului notează că pe un astfel de fundal, subiectul „viitorului după Putin” este din ce în ce mai discutat în autorități

„Nu este vorba despre faptul că vor să-l răstoarne pe Putin chiar acum și se pregătește o conspirație. Dar există o înțelegere, sau o dorință, că într-un viitor destul de previzibil el nu va mai conduce statul”, explică una dintre surse. „Președintele a dinamitat relațiile, dar ulterior totul poate fi rezolvat. Va trebui cumva să ajungem la o înțelegere cu Occidentul și Ucraina”, adaugă un alt interlocutor.

Potrivit acestuia, chiar și figurile succesorilor președintelui sunt discutate în culise la Kremlin. Succesorul lui Putin nu va fi neapărat mai bun decât actualul lider

Printre aceștia se numără primarul Moscovei, Serghei Sobianin, vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev și prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale Serghei Kiriyenko.

Sursele lui Meduza explică că Kiriyenko a avut ședinte regulate cu Putin, unde au discutat despre Donbas și economie. În același timp, informațiile din sursele Meduza despre propriile planuri ale lui Kiriyenko diferă: unii cred că vrea să devină măcar prim-ministru. Alții sunt siguri că prin activitatea sa încearcă să-şi demonstreze eficiența în funcţia pe care o are în Administraţia Prezidenţială.

Cu toate acestea, amândoi subliniază că atât Kiriyenko, precum și șeful Gărzii Naționale din Rusia, Viktor Zolotov, fac parte din „cercul interior” al lui Putin. „Acum îi include pe cei care participă la operațiune. Ei conduc trupele, se ocupă de Donbas. Președintele este în război. Acești oameni pot depăși „linia roșie”, subliniază unul dintre interlocutori.

Îți recomandăm:

Mihail Kasianov, prim-ministrul lui Putin: „Încrederea lui că va câștiga războiul din Ucraina este zdruncinată. A început deja să conștientizeze că pierde acest război”

În același timp, interlocutorii Meduza subliniază că și atunci când discută despre Kiriyenko și alți succesori ipotetici, toți cei de la putere înțeleg că Putin poate părăsi președinția doar dacă sănătatea sa se deteriorează grav

Drept urmare, nemulțumirea oficialilor de rang înalt nu se manifestă decât în ​​discuțiile dintre ei. Niciunul nu își manifestă public nemulțumirea. Potrivit unui interlocutor apropiat guvernului federal, „oamenii sunt nemulțumiți, dar totuși lucrează împreună, susțin efortul de război”.

De exemplu, Kremlinul nu a renunțat la ideea de a organiza referendumuri pentru aderarea autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk, precum și a regiunii Herson ocupată de trupele ruse, la Rusia. Când vor putea pune în aplicare acest plan depinde de mersul războiului. Până acum, cea mai realistă dată este 11 septembrie, alegerilor regionale din Rusia.

Potrivit interlocutorilor Meduza, în același timp ar putea avea loc un referendum pentru anexarea Osetiei de Sud

Autoritățile autoproclamatei republici și-au programat propriul referendum pe aceeași temă pentru 17 iulie. Dar doi interlocutori Meduza apropiați Administrației Prezidențiale asigură că data plebiscitului se poate schimba. Aceasta a fost stabilită în prealabil de Anatoli Bibilov, care a pierdut alegerile prezidențiale în Osetia.

Aceleași surse nu exclud ca alături de referendumurile din autoproclamatele republici Donbas să se poată organiza și un plebiscit privind „fuziunea” dintre Rusia și Belarus. „Dar asta dacă este posibil să treci prin Lukașenko, care evită un astfel de scenariu în toate modurile posibile”, subliniază unul dintre interlocutori. Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, nu a răspuns la întrebările lui Meduza la momentul publicării. Deși se discută tot mai mult despre succesorul lui Putin numele acestuia va fi dat de jocurile de putere dintre taberele de la Kremlin.

Sursa: Meduza

Îți recomandăm:

(Deutsche Welle) Ucraina respinge ideea oricăror concesii teritoriale făcute Rusiei

cuvinte cheie: succesorul lui Putin

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Project-E și pe Google News

Project-E
Project-E
Project-E formează o comunitate de autori ce doresc să împărtășească din experiența și cunoștințele proprii pentru a oferi o perspectivă pozitivă societății. Abordăm teme economice, vorbim despre societate, educație și despre experiențe de viață. Membrii comunității Project-E sunt profesioniști care prin exemplul propriu doresc să aducă un plus de valoare societății românești

Recente

Educatie Financiara

Asigurari

ÎȚI RECOMANDĂM

Comentarii

Project-E aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Prin continuarea navigării pe platforma noastră confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica Cookie.

Salvat!
Setări Cookie

Project-E aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Prin continuarea navigării pe platforma noastră confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica Cookie.

Cookie-urile necesare sunt absolut esențiale pentru ca site-ul să funcționeze corect. Această categorie include numai cookie-uri care asigură funcționalități de bază și caracteristici de securitate ale site-ului. Aceste cookie-uri nu stochează nicio informație personală.

  • cookielawinfo-checkbox-{nume-sectiune}
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_allowed_services PHPSESSID

Refuz toate
Accept toate