5 tendințe digitale care vor influența lumea în 2022
Anul acesta va reprezenta, fără îndoială, un moment de cotitură în ceea ce privește evoluția noilor tehnologii și influența lor la nivelul întregii societății, mai ales dacă ne uităm la salturile din 2020 și 2021. Pandemia a accelerat exponențial evoluția digitală, iar schimbările se vor vedea tot mai mult în 2022, conturând 5 tendințe de impact care vor modela lumea acum, dar și în anii care vor urma.
Clădirile vor fi dotate tot mai mult cu tehnologii de ultimă generație, folosite atât în creșterea sănătății spațiilor interioare, cât și în creșterea gradului de interconexiune și confort.
Mediul virtual de lucru cunoaște deja o expansiune, iar aceasta va fi tot mai vizibilă în acest an. Modul în care oamenii vor lucra și vor interacționa în noua lume virtuală va fi diferit și complex, iar spațiile fizice de lucru vor reprezenta o platformă importantă din acest punct de vedere.
Modul de lucrul hibrid va rămâne cel mai utilizat, în condițiile în care reușește să satisfacă cel mai bine atât dorința de libertate a angajaților, cât și cerințele de lucru ale companiilor. Biroul fizic rămâne important în transmiterea de informații informale și în formarea personalității tinerilor angajați.
Îți recomandăm:
4 strategii pentru atragerea și retenția talentelor, esențiale în noua eră a muncii hibride
Îmbunătățirea sistemelor de securitate cibernetică va accelera în 2022, în contextul în care modul de lucru de la distanță a devenit tot mai utilizat. Un dezavantaj al acestui mod de lucru este reprezentat de o protecție mai slabă a datelor, în comparație cu sistemele de lucru de la birou, special concepute pentru a fi sigure și foarte rezistente în fața unui atac cibernetic.
Tehnologiile dedicate sănătății spațiilor interioare vor deveni tot mai eficiente și este firesc să fie așa. Pandemia nu s-a terminat, iar noile variante apărute reprezintă în continuare o problemă cu o evoluție incertă. Vom vedea tot mai des tehnologie touchless, sisteme performante de dezinfecție și de monitorizare a calității aerului din interior și multe alte asemenea dotări. Multe astfel de tehnologii sunt recomandate și în cadrul IMMUNE Building Standard™, standardul inițiat în aprilie 2020, dedicat sănătății spațiilor interioare și conceput pentru a face față atât provocărilor din prezent, cât și celor din viitor.
Îți recomandăm:
Digitalizarea companiilor a devenit o necesitate. Angajații nu mai „așteaptă la ușă”
tendințe digitale