Iancu Guda despre criptomonede, imobiliare și păcănele
Se pare ca mi-am pus în cap industria peștilor din imobiliare, jocurile de “noroc” și “investitorii” criptomonetariști. Să fie sănătoși, eu nu obosesc!
Puneți-vă o întrebare: Cine face banii?
Dezvoltatorii imobiliari care construiesc cu 1 leu și vând cu 2-3 ? Sau cei care cumpără pe credit (și plătesc 4-6 lei în 30 de ani) ori capital propriu (dar puteau obține un randament de 5 ori mai mare în piața de capital?
Companiile active în sectorul “Activități de jocuri de noroc și pariuri” (CAEN 9200) au înregistrat venituri de 9,3 miliarde RON în 2019, în creștere cu 50% fata de 2015!
Profitul net inregistrat = 11%, dublu față de media națională, deși sunt taxate excesiv! Implicit, clienții sunt cei care raportează aceste pierderi.
Îți recomandăm:
Investitorii în criptomonede sau cei care dezvoltă tehnologia?
În marea goană după aur de la mijlocul secolului XIX, cine a făcut cei mai mulți bani? Sutele de mii de oameni care au venit in California după aur? Foarte puțini, majoritatea dintre eu au plecat mai săraci decât au venit! Au făcut foarte mulți bani producătorii de unelte pentru sapat si mineri!? Acum sunt cca. 4000 de criptomonede, dar mai puțin de 200 guverne. Peste 95% dintre aceste criptomonede nu vor mai exista în 10 – 15 ani.
Nimeni nu știe care / când sau cum se calculează valoarea fundamentală!? Marea masă a “investitorilor” o să piardă masiv, precum la “păcănele”.
Îți recomandăm:
Despre Bitcoin:
Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală creată în 2009. Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.
Iancu Guda criptomonede