Hărțuirea la locul de muncă. Ce să faci dacă managerul tău țipă la angajați
A auzi, a observa sau a fi ținta țipetelor la locul de muncă poate fi obositor din punct de vedere emoțional și îți poate afecta productivitatea, astfel încât să poți îndeplini sarcinile tale zilnice de lucru. Când managerul tău țipă, te-ar putea face să vrei să ripostezi, să te ascunzi sau chiar să demisionezi. Înainte de a lua măsuri, acordați-vă timp să vă răcoriți, apoi veniți cu un plan care ar putea să restabilească pacea și înțelegerea la locul de muncă, astfel încât dvs. și colegii dvs. să puteți oferi tot ce puteți mai bun la locul de muncă.
Comunicare directă
Dacă managerul tău nu are obiceiul de a țipa la tine sau la alții și, de obicei, este un comunicator relativ calm, poți încerca să ai o conversație simplă cu el, odată ce a avut timp să se calmeze. Amintiți-vă, ar trebui să rămâneți calm. Respirația profundă poate fi o modalitate bună de a vă menține cu picioarele pe pământ și a vă concentra pe conversație. Solicitați o întâlnire privată sau invitați-i pe alții care sunt afectați să vă însoțească, mai ales dacă vă simțiți neliniștiți în prezența șefului. Discutați problema din perspectiva voastră, folosind „Eu” și evitând limbajul acuzator. Acceptă responsabilitatea pentru rolul tău în conflict sau neînțelegere și încurajează-ți colegii să facă același lucru. Oferiți idei despre soluții la problemă, fiți dispus să faceți compromisuri,
Resurse umane
Atunci când managerul tău nu este capabil să poarte o conversație calmă cu tine sau cu colegii tăi, astfel încât să ajungi la o soluție la problema care a apărut, ar putea fi timpul să implici departamentul de resurse umane al companiei tale. Colectați orice e-mailuri legate de conflict și documentați-vă experiențele în scris. Încurajează-ți colegii de muncă să facă același lucru. Când mai multe persoane au fost prezente sau afectate de țipete, luați în considerare să mergeți împreună la resursele umane. Odată ce vă împărtășiți perspectiva, majoritatea departamentelor de resurse umane vor aranja o întâlnire cu managerul dvs. pentru a vă ajuta să ajungeți la o rezolvare reciprocă a conflictului. Resursele umane țin, de asemenea, o evidență a tuturor conflictelor, astfel încât, dacă devine un tipar, acestea sunt conștiente și pot lua măsurile adecvate.
Folosiți mediatori
Dacă compania dumneavoastră nu are un departament de resurse umane sau dacă nu vă ajută cu medierea, puteți solicita în continuare ajutor extern de la un mediator terță parte. Tu și ceilalți care sunt afectați veți împărtăși partea dvs. din poveste cu mediatorul, iar managerul dvs. va oferi versiunea sa. Mediatorul va stabili o întâlnire și vă va ghida printr-o serie de pași de rezolvare a conflictului pentru a vă ajuta să ajungeți la o soluție, în care puteți planifica să preveniți conflictele ulterioare și episoadele de țipete. Când folosiți un mediator, vi se oferă adesea documente despre timpul petrecut împreună. Păstrați aceste copii într-un loc convenabil, în cazul în care dvs. sau orice alt membru al departamentului dvs. trebuie să solicitați un consilier juridic. Copiile ar putea fi utile pentru departamentul de resurse umane, dacă dumneavoastră sau alții din biroul dvs. trebuie să solicitați un consilier juridic.
Apelați la autorități
Uneori, țipetele la locul de muncă devin hărțuire, abuz emoțional sau provin dintr-un motiv de discriminare. Legislația oferă protecție angajaților care se confruntă cu hărțuire, discriminare sau violență la locul de muncă. Atunci când eforturile personale de soluționare a conflictelor eșuează, resursele umane și mediatorii nu sunt în măsură să rezolve problema, ar putea fi timpul ca dvs. sau alții să solicitați ajutorul autorităților. Păstrați o documentație excelentă despre când, unde și de ce a avut loc fiecare episod de țipete sau abuz verbal. Unele birouri au înregistrări video de securitate care ar putea fi de ajutor. Salvați e-mailurile și faceți o listă cu alți angajați care au fost martori sau au experimentat acest comportament. Dacă stresul la locul de muncă v-a determinat să solicitați îngrijiri medicale sau psihologice profesionale, furnizați documentația despre orice diagnostic și tratament legat de caz.
Îți recomandăm:
cuvinte cheie: Hărțuirea la locul de muncă