Fenomenul Burnout a afectat grav angajații și relațiile de muncă. Ce este de făcut

Odată cu declanșarea stării de urgență în România în martie 2020, companiile au avut la dispoziție două alternative. Prima alternativă a fost aceea ca angajații să își desfășure activitatea acasă, acolo unde este posibil sau o alta alternativă ar fi fost aceea de suspendare a activității economice pe perioada stării de urgență, acolo unde nu era neapărat necesară desfășurarea acesteia (cum ar fi zona HORECA).

Evident că suspendarea activității a avut un impact negativ asupra angajaților, prin creșterea ratei șomajului, apariția pierderilor în rezultatul companiei sau chiar falimentul.
Pe de altă parte, desfășurarea activității a fost privită inițial cu ochi buni. In primul rând că limita răspândirea virusului, dar limita interacțiunea cu ceilalți colegi. Dar acum, după un an de pandemie privind efectele produse, s-a constat că 54% dintre angajați se simt epuizați.
Inițial, nu am putut conștientiza că de fapt muncim mai mult, fără să ne dăm seama, De exemplu uităm să ne luăm pauza de masă, mâncăm în fața laptop-ului, stăm peste program mai mult ca înainte, întâlnirile se prelungesc, iar lista poate continua.

Efectele acestei epuizări se traduc în anxietate și depresie, acestea afectând astfel tot mai mulți oameni. În anul 2021, s-a constatat o creștere cu 30% a persoanelor care suferă de anxietate și depresie. Anxietatea și depresia împiedică tot mai mulți oameni să își trăiască viața cum o făceau înainte, și astfel trebuie să apeleze la terapie, ceea ce implică un cost suplimentar.
Nu doar munca reprezintă un factor în declanșarea epuizării care duce ulterior la anxietate și depresie, ci și gândul că ne putem contamina și că suntem limitați în ceea ce privește libertatea de mișcare.

Pe lângă acestea, mai putem menționa și lipsa interacțiunii, atunci când vine vorba de lucratul de acasă. Această lipsă de comunicare ne-a afectat foarte mult din punct de vedere emoțional și ne-a îndepărtat foarte mult de oameni și de ideea de a fi aproape de cineva.
Chiar dacă, poate unii dintre noi nu resimțim atât de tare aceste efecte sau nu le simțim deloc, dar puțin probabil va veni un moment în care ne vom da seama cât de mult ne-a afectat sănătatea mintală și ne-a dus către epuizare. In urma acestei epuizări, tot mai mulți oameni își reorientează activitatea profesională sau chiar ajung să lucreze într-un domeniu total diferit față de specializarea inițială. De asemenea, se constată o cerere tot mai mare de cursuri de reorientare profesională, ceea ce arată interesul tot mai ridicat al persoanelor care își doresc o schimbare.

Probabil că anul trecut nici nu gândeam că am putea munci mai mult de acasă, chiar dacă inițial ni s-a părut o idee foarte bună. În final, am ajuns să fim tot mai stresați și tot mai îngrijorați pentru ziua de mâine. Suntem constrânși de presiunea datoriilor, de presiunea tăierilor de salarii și de aici ajungem la o altă epuizare pe plan personal. Iar aceasta, combinată cu cea de plan profesional, ne poate duce la stări de anxietate și în cele din urmă la depresie.

Pentru a exemplifica, cel mai bine vom lua exemplul unui angajat din domeniul HORECA, fiind printre domeniile cele mai afectate de pandemie. Un angajat de exemplu care câștiga salariul minim înainte de pandemie și mai primea și bacșiș, își putea întreține familia, să plătească și un credit și astfel să poată trăi decent de la o lună la alta fără a fi constrâns, în mare măsură de grija zilei de mâine.

Dacă privim acum situația actuală, în care restaurantele se închid, ori sunt deschise sau au doar terasele deschise, nu mai putem avea aceeași perspectivă. Altfel că angajații, cel mai probabil, au salariu minim în cele mai bune cazuri sau se află în șomaj tehnic, atunci când restaurantul își suspendă activitatea. De aici, se poate deduce că un angajat din domeniul HORECA nu mai poate face față atât de bine datoriilor, se simte constrâns și ajunge la fenomenul de burnout. Unii reușesc să își canalizeze atenția spre altă direcție, alții mai așteaptă un viitor mai bun sau în cel mai rău caz cedează presiunilor.

Chiar dacă ne vine greu să credem, sunt din ce în ce mai mulți oameni care se află în această situație, fiind unii dintre noi care nu conștientizează atât de mult sau ignoră. Fie că vorbim de zona HORECA sau de industrie, cu toții resimțim această presiune chiar dacă vorbim de datorii sau de gândul restricționării libertății de mișcare.

Ne aflăm într-o perioadă destul de grea și depinde doar de noi să ne păstrăm mintea limpede și să încercăm să nu fim foarte afectați de toate aceste presiuni zilnice pentru a nu ajunge în situații și mai dificile. Este greu, dar îndreptându-ne atenția și spre lucrurile care ne fac viața mai frumoasă vom reuși să trecem peste (un animal de companie, cafeaua de dimineață, persoana iubită).

Sunt simple lucruri de care nu ne dăm și cu ajutorul cărora putem fi mai puțin fericiți astăzi decât am fost ieri.

Ioana Pistol
Ioana Pistol
În prezent, Ioana ocupă o poziție de analist financiar și de raportare în cadrul unei bănci, având experiență și în sfera contabilității, fiind absolventă a Academiei de Studii Economice din București. Anul acesta a finalizat și programul de masterat "Contabilitate, audit și informatică de gestiune", tot în cadrul ASE, dar și programul nivelului II din cadrul departamentului pentru Pregătirea personalului didactic. Pe lângă contabilitate și analiză financiară, mai este pasionată și de formarea tinerilor și de fenomenul economic în ansamblul său

Recente

Educatie Financiara

Asigurari

ÎȚI RECOMANDĂM

Comentarii

Project-E aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Prin continuarea navigării pe platforma noastră confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica Cookie.

Salvat!
Setări Cookie

Project-E aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Prin continuarea navigării pe platforma noastră confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica Cookie.

Cookie-urile necesare sunt absolut esențiale pentru ca site-ul să funcționeze corect. Această categorie include numai cookie-uri care asigură funcționalități de bază și caracteristici de securitate ale site-ului. Aceste cookie-uri nu stochează nicio informație personală.

  • cookielawinfo-checkbox-{nume-sectiune}
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_allowed_services PHPSESSID

Refuz toate
Accept toate