În martie 2019, am scris primul meu articol. Îl publicam pe un site local, în Constanța. Primul feedback: “Dar nu este cine știe ce site”. Traficul acelui site era, într-adevăr, neglijabil. Dar experiența a fost utilă întrucât m-am familiarizat cu platforma de publishing.
La o lună distanță, în aprilie, am început să public pe un alt site, acesta având un trafic important în Constanța, foarte cunoscut pe plan local. Feedback-ul primit: “Acum nu o fi vreo mare publicație națională”. Așa este, nu era o “mare publicație națională”, dar era un pas înainte, iar acei oameni mi-au oferit tot sprijinul lor. Articolele mele erau citite local, aveau un oarece impact.
În iunie 2019, l-am contactat pe Florin Negruțiu (Republica). I-am dat un material. Răspunsul său: “Poți mai bine de atât”. Reacția mea nu a fost una de dezamăgire, ci din contră. La o săptămână după aceea, am revenit cu un articol. Materialul se numea Perspectivele unei noi crize economice. Europa ar trebui să lupte împotriva posibilei recesiuni „devreme și agresiv”.
Reacția sa: “Bravo, îl punem în Republica?”. Ce să-i spun omului, “nu”? Eram mulțumit că pot să mă exprim într-un loc unde cultura dialogului este extrem de importantă și unde ideile Contributorilor ajung în sfere în care nu ar ajunge dacă aș fi continuat să public doar local.
La doar o săptămână după aceea scriam un material despre criza datoriilor, care a atins 20.000 cititori, iar apoi un material despre exemplul de tată și antrenor al lui Gică Hagi, articol ce a depășit, la data publicării, 80.000 cititori. Acest articol era dedicat tatălui meu. A fost primul meu articol al cărui număr de cititori echivala cu numărul locuitorilor unui oraș.
Pe platforma Republica am avut cele mai multe articole publicate, în ultimii doi ani, în jur de 130-140. Unele dintre acestea au depășit 100.000 cititori. În luna martie 2020, în Republica, doar 3 din articolele publicate au depășit, cumulat 500.000 cititori. Mulțumesc, Florin, vom continua.
Au urmat colaborări cu diverse publicații de o înaltă reputație, precum Reporter Global, partener al The Economist, loc unde am avut materiale atât online, dar și pe print. Mulțumesc, Lidia Moise, vom continua.
În ultimii doi ani, articolele în care am abordat teme economice, au fost preluate de platforme precum HotNews, Contributors, Adevărul, Gândul, SpotMedia, Ziarul Financiar sau Mediafax, doar ca să enumăr câteva dintre acestea.
Anul trecut, pe 5 martie, mă aflam la CFA Forecast Dinner, evenimentul etalon al CFA, desfășurat anual într-un cadru festiv. Cu câteva zile înainte de eveniment primeam un telefon de la Adrian Codirlașu, președintele CFA. La un moment dat îmi spune: “Ne-am gândit să te invităm la Forecast Dinner”. Știam ce înseamnă CFA Forecast Dinner, era onorant pentru mine să primesc o astfel de invitație. Dar Adrian a continuat: “Știi, anul acesta vei fi unul dintre câștigătorii premiilor pentru mass media”. Atunci mirarea mea a fost într-adevăr mare! Nu mă așteptam ca eu să câștig CFA Mass Media Award pentru comunicare, mai ales că nu sunt jurnalist.
L-am întrebat pe Adrian cu o voce ce trăda mai degrabă mirare: “Dar de ce eu?”. Răspunsul său a fost extrem de concis: “Prin eforturile tale jurnalistice ai susținut teme precum educația financiară și sistemul de pensii din România, este mare nevoie de așa ceva în România și meriți acest premiu.”
În data de 5 martie, primeam CFA Romania Mass Media Award. Adrian, mulțumesc, vom continua!
În paralel, au urmat colaborări cu televiziuni, atât locale, dar și naționale, prin participarea la emisiuni, conferințe ce au fost preluate pe plan național de platforme jurnalistice sau participarea la emisiuni radio.
Project-E a inițiat, alături de Bucharest Business School diverse studii despre mediul de business, studii ce au venit în ajutorul oamenilor de afaceri în timpul crizei economice, ce au avut un important impact in mass media. Vasile Strat (Decan Bucharest Business School), îți mulțumesc, ești unul dintre oamenii cu care am colaborat excelent. Vom continua.
Platforma Project-E a fost lansată în luna iulie 2020. Abordăm teme economice, HR, teme Corporate, de business, experiențe utile de viață sau teme motivaționale, dar fără a ne limita doar la acestea. Facem tot ceea ce este necesar pentru a crește calitatea comunicării. Țintim spre excelență și facem asta prin intermediul Contributorilor noștri, care sunt profesioniști de cel mai înalt nivel în domeniile în care activează, antreprenori sau tineri cu înalt potențial. Toți au ceva în comun, sunt oameni independenți, cu viziune. Oameni care prin intermediul cuvintelor, ideilor și acțiunilor lor pot influența în bine societatea românească.
Am lansat Project-E conștientizând faptul că așa cum cei enumerați mai sus m-au susținut, atunci când am decis să mă implic, la rândul meu voi susține pe acei oameni care doresc să se exprime, iar ideile lor să ia naștere și să crească pe o platformă unde nivelul calității mesajului va fi mereu la cel mai înalt nivel.
Platformei Project-E i s-au alăturat peste 80 de Contributori, în doar 7 luni. Vă mulțumesc, vom continua.
Astăzi, platforma Project-E este relansată, cu un nou design și funcționalități suplimentare. Vă invităm să rămâneți alături de noi. Project-E va continua să fie aceeași voce puternică, dar decentă, un loc unde cei care doresc să își exprime opiniile sunt bineveniți.